Netkilder rapporterer, at brugerne snart vil få adgang til en ny funktion i Google-kontoindstillingerne. Det drejer sig om et værktøj, der automatisk sletter oplysninger om placering, internetaktivitet og app-brug over en bestemt tidsperiode. Dataene vil blive slettet automatisk, og brugeren skal blot vælge, hvornår dette skal ske. Der er to muligheder for data-sletning: efter 3 eller 18 måneder.

Praksis med at spore placering førte til en skandale sidste år, da det blev afsløret, at Google fortsatte med at overvåge brugerne, selv når den relevante funktion var deaktiveret i indstillingerne. For helt at forhindre sporing af aktiviteter er det også nødvendigt at konfigurere menuen til overvågning af aktivitet i nettet og apps på bestemte måder. Den nye funktion vil automatisk slette alle data om brugerens aktiviteter og placering, som Google indsamler.

I en officiel meddelelse fra Google står der, at den nye funktion vil være tilgængelig for brugere over hele verden inden for de næste par uger. Muligheden for manuelt at slette placeringdata vil også forblive og være tilgængelig. Udviklerne bemærker, at den nye funktion, der sletter data om brugerens placering og aktivitet, senere kan få flere muligheder.
