Google implementeringsplaner i Chrome for værktøjer til at blokere irriterende meddelelser, der ligner dem, som blev foreslået til brugerne for et par dage siden . Google har erkendt, at de fleste meddelelser, der er relateret til bekræftelse af legitimationsoplysninger, vises på en irriterende måde af webstederne. I stedet for at vise sådanne meddelelser, når der er reelt behov, beder websteder normalt om bekræftelse af legitimationsoplysninger efter den første åbning af siden, uden at tage hensyn til konteksten af de udførte handlinger.
Sådan aktivitet, for eksempel spam-anmodninger om at modtage push-meddelelser, forstyrrer brugerens arbejde og afleder opmærksomheden fra bekræftelsesdialoger. Fra version 80 af Chrome, der er planlagt til udgivelse den 4. februar, vil der være mulighed for at vise information om anmodninger om legitimationsoplysninger på en ikke-irriterende måde, der ikke kræver handling. I stedet for en separat dialog vil der blive vist et hint i adresselinjen med en advarsel om blokering af anmodningen om legitimationsoplysninger, som derefter vil blive sammenfoldet til en indikator med et billede af en gennemstrøget klokke. Ved at klikke på indikatoren kan man aktivere eller afvise den anmodede legitimationsoplysning på et belejligt tidspunkt.
I Chrome 80, både i desktop- og mobilversionerne, vil den nye tilstand kun blive anvendt under bestemte betingelser, men der vil være en indstilling for at anvende den på alle anmodninger om legitimationsoplysninger (chrome://flags/#quiet-notification-prompts). Automatisk vil den nye tilstand blive aktiveret selektivt for brugere, der tidligere har blokeret sådanne anmodninger, samt for websteder, hvor der registreres en høj procentdel af afviste anmodninger.
I fremtiden planlægges det også at implementere mere strenge foranstaltninger til beskyttelse mod, at websteder bruger meddelelsesgrænsefladen til at udføre skadelige eller vildledende handlinger. Websteder Brug ikke popups eller distraherende annoncer med tilbud om tilmelding til meddelelser, der typisk vises før anmodning om tilladelser. Det anbefales at anmode kun efter brugerens handlinger, for eksempel når brugeren klikker på en særlig tilmeldingsboks i menuen eller på en separat side.
Kilde: opennet.ru
