Wat als je niet goed hebt nagedacht bij het aanmaken van je account en je geen nieuwe wilt aanmaken voor een andere ID? Sony heeft eindelijk een oplossing aangeboden - vanaf morgen kan je eenvoudig je online ID wijzigen in het PlayStation Network. Dit is gratis - tenminste, de eerste keer.
Om een nieuw leven te beginnen onder een nieuwe 'naam' in PSN, moet je een paar eenvoudige stappen volgen.
- Op PlayStation 4: ga naar 'Instellingen', kies 'Accountbeheer' - 'Accountgegevens' - 'Profiel' - 'Online ID', voer vervolgens een nieuwe online ID in en volg de instructies op het scherm.
- Via een webbrowser: log in op je PlayStation Network-account en kies je PSN-profiel in het menu, klik op de knop 'Bewerken' naast de online ID, voer een nieuwe in en volg de instructies op het scherm.

Sony biedt spelers een nieuwe kans, maar het belangrijkste is om oude fouten niet te herhalen. Er zijn echter geen beperkingen voor het opnieuw gebruiken van deze functie. Een volgende wijziging van de ID kost 499 roebel, en voor abonnees van PlayStation Plus 249 roebel.
Als er problemen zijn bij het wijzigen van je digitale identiteit, kun je altijd terugkeren naar je oude identiteiten. Übrigens, de terugkeer is gratis voor elke eerder gebruikte en niet-geblokkeerde ID, die permanent aan een specifieke gebruiker is gekoppeld.

Alle PS4-spellen die na 1 april 2018 zijn uitgebracht, moeten deze mogelijkheid ondersteunen (PS3 en PS Vita zijn hier niet inbegrepen). Toch kan Sony volledige compatibiliteit niet garanderen en biedt, voor extra zekerheid, een lijst met goedgekeurde spellen aan. Onder de mogelijke problemen die gebruikers kunnen tegenkomen bij onbekende spellen, zijn:
- voorgaande online ID's kunnen zichtbaar blijven voor de gebruiker en andere spelers in bepaalde delen van het spel;
- er kan verlies van voortgangsdata van deze spellen optreden, inclusief opgeslagen gegevens, ranglijstgegevens en prijsinformatie;
- sommige onderdelen van spellen en applicaties kunnen niet goed functioneren, zowel online als offline;
- je kunt de toegang verliezen tot eerder verworven materialen (inclusief betaalde), zoals uitbreidingen en virtuele valuta.
Een netwerkidentificator van kinderaccounts kan niet worden gewijzigd — je moet volwassen worden voordat je van die nogal vervelende nickname afkomt.
Bij het kiezen van een nieuwe netwerkidentificator kan de oude 30 dagen lang in je profiel worden weergegeven, zodat vrienden de naamsverandering op kunnen merken.
Bron: 3dnews.ru
