Google va permite utilizatorilor să șteargă datele de urmărire a locației și activității

Sursele online raportează că în curând utilizatorii vor avea acces la o nouă funcție în setările conturilor Google. Este vorba despre un instrument care permite ștergerea automată a datelor despre locație, activitatea online și utilizarea aplicațiilor pe o perioadă de timp specificată. Procesul de ștergere a datelor se va desfășura automat, utilizatorului rămânând doar sarcina de a alege când să se întâmple acest lucru. Sunt disponibile două opțiuni pentru ștergerea datelor: la 3 sau 18 luni.

Google va permite utilizatorilor să șteargă datele de urmărire a locației și activității

Practicile de urmărire a locației au dus la un scandal în anul trecut, când s-a descoperit că Google continuă să monitorizeze utilizatorii, chiar și când funcția corespunzătoare este dezactivată în setări. Pentru a interzice complet urmărirea acțiunilor, este necesar să configurați în mod specific meniul de monitorizare a activității online și în aplicații. Noua funcție va permite ștergerea automată a tuturor datelor despre activitățile și locația utilizatorului, pe care le colectează Google.

Google va permite utilizatorilor să șteargă datele de urmărire a locației și activității

 

Într-un comunicat oficial, Google anunță că noua funcție va fi disponibilă utilizatorilor din întreaga lume în următoarele câteva săptămâni. Opțiunea de a șterge datele despre locație manual va rămâne disponibilă. Dezvoltatorii subliniază că noua funcție, care șterge date despre locație și activitatea utilizatorului, ar putea primi opțiuni suplimentare în viitor.


Cumpără un hosting fiabil pentru site-uri cu protecție DDoS, servere VPS VDS 🔥 Cumpără un hosting fiabil pentru site-uri cu protecție DDoS, servere VPS VDS | ProHoster