Sursele online raportează că în curând utilizatorii vor avea acces la o nouă funcție în setările conturilor Google. Este vorba despre un instrument care permite ștergerea automată a datelor despre locație, activitatea online și utilizarea aplicațiilor pe o perioadă de timp specificată. Procesul de ștergere a datelor se va desfășura automat, utilizatorului rămânând doar sarcina de a alege când să se întâmple acest lucru. Sunt disponibile două opțiuni pentru ștergerea datelor: la 3 sau 18 luni.

Practicile de urmărire a locației au dus la un scandal în anul trecut, când s-a descoperit că Google continuă să monitorizeze utilizatorii, chiar și când funcția corespunzătoare este dezactivată în setări. Pentru a interzice complet urmărirea acțiunilor, este necesar să configurați în mod specific meniul de monitorizare a activității online și în aplicații. Noua funcție va permite ștergerea automată a tuturor datelor despre activitățile și locația utilizatorului, pe care le colectează Google.

Într-un comunicat oficial, Google anunță că noua funcție va fi disponibilă utilizatorilor din întreaga lume în următoarele câteva săptămâni. Opțiunea de a șterge datele despre locație manual va rămâne disponibilă. Dezvoltatorii subliniază că noua funcție, care șterge date despre locație și activitatea utilizatorului, ar putea primi opțiuni suplimentare în viitor.
