ĂfarĂ« nĂ«se nuk keni menduar mirĂ« kur krijuat llogarinĂ« tuaj dhe nuk dĂ«shironi tĂ« krijoni njĂ« tĂ« re pĂ«r njĂ« identifikues tjetĂ«r? Sony nĂ« fund ofroi njĂ« zgjidhje â tani (mĂ« saktĂ«sisht, nga nesĂ«r) nĂ« PlayStation Network mund tĂ« ndryshoni thjesht identifikuesin tuaj tĂ« rrjetit. PĂ«r mĂ« tepĂ«r, kjo Ă«shtĂ« falas â tĂ« paktĂ«n herĂ«n e parĂ«.
Për të filluar një jetë të re me një "shënim" të ri në PSN, duhet të bëni disa hapa të thjeshtë.
- NĂ« PlayStation 4: kaloni te "CilĂ«simet", zgjidhni "Menaxhimi i llogarisĂ«" â "TĂ« dhĂ«nat e llogarisĂ«" â "Profili" â "Identifikuesi i rrjetit", pastaj shkruani identifikuesin e ri tĂ« rrjetit dhe ndiqni udhĂ«zimet nĂ« ekran.
- Përmes shfletuesit të uebit: hyni në llogarinë tuaj të PlayStation Network dhe zgjidhni profilin PSN në meny, klikoni butonin "Redakto" pranë identifikuesit të rrjetit, shkruani të riun dhe ndiqni udhëzimet në ekran.

Sony do t'u japë lojtarëve një shans të ri, por e rëndësishme është të mos përsërisni gabimet e kaluara. Megjithatë, nuk ka asnjë kufizim për përdorimin e përsëritur të kësaj funksionaliteti. Ndryshimi i mëvonshëm i identifikuesit do të kushtojë 499 rubla, ndërsa për abonentët e PlayStation Plus do të jetë 249 rubla.
Në rast se ndodhin probleme gjatë ndryshimit të identitetit dixhital, gjithmonë mund të ktheheni te identifikuesit e mëparshëm. Disa fjalë, kalimi prapa është falas për çdo identifikues të përdorur më parë dhe të papenguar nga përdoruesi i caktuar.

Të gjitha lojërat për PS4, të lëshuara pas 1 prillit 2018, duhet të mbështesin këtë mundësi (PS3 dhe PS Vita nuk përfshihen). Megjithatë, Sony nuk mund të garantojë përputhshmëri të plotë dhe për më shumë siguri rekomandon që të konsultoheni me listën e lojërave të verifikuara. Disa probleme potenciale, me të cilat mund të përballen përdoruesit në lojëra të pa verifikuara, përfshijnë:
- identifikuesit e mëparshëm të rrjetit mund të mbeten të dukshëm për përdoruesin dhe lojtarët e tjerë në disa seksione të lojës;
- mund të humbni të dhënat e kalimit të këtyre lojërave, përfshirë ruajtjet, të dhënat e listave të liderëve dhe të dhënat për çmimet;
- disa komponentë të lojërave dhe aplikacioneve mund të funksionojnë gabim, si në rrjet ashtu edhe jashtë saj;
- mund të humbni qasje në materialet që keni pasur (përfshirë ato të paguara), duke përfshirë përmbajtjet shtesë dhe valutën virtuale.
ID-ja e rrjetit nĂ« llogaritĂ« e fĂ«mijĂ«ve nuk mund tĂ« ndryshohetâduhet tĂ« rritesh, pĂ«rpara se tĂ« lirosh nga nofka e mĂ«rzitshme.
Kur zgjidhni një ID të re rrjeti, mund ta mbani shfaqjen e asaj të vjetre në profil për 30 ditë, në mënyrë që miqtë të kenë kohë ta vërejnë emrin e ri.
Burimi: 3dnews.ru
